Bagaimana Cara Mohon Kerja Kerajaan Tanpa Melalui SPA?

Bagaimana Cara Mohon Kerja Kerajaan Direct Tanpa Melalui SPA?

Share Artikel

Dalam artikel Cara Mohon Kerja Kerajaan kami ada sentuh sikit perkara ini.

Ya, anda boleh mohon kerja kerajaan tanpa melalui SPA.

Anda boleh mohon terus bila ada iklan jawatan kosong yang diiklankan.

Cuma anda perlu peka dan rajin pergi ke website rasmi mereka untuk lihat ada tak iklan kerja kosong disiarkan. Jumlah jawatan kosong biasanya tak banyak dan kadang-kadang ada syarat khas tertentu.

Contoh.

Jawatan kosong hanya terbuka kepada anak jati kelahiran negeri sahaja. Anda yang bukan anak jati kelahiran negeri tak boleh lah nak mohon.

Nak buat macam mana kan?

Berita baiknya, terdapat lebih dari 200++ agensi kerajaan yang anda boleh cuba untuk mohon kerja bila ada kekosongan.

Berita kurang baiknya, anda kena pergi ke website agensi tersebut satu per satu untuk lihat jika ada kekosongan.

Alternatif Kerjaya Di Sektor Kerajaan

Agensi kerajaan dan kerajaan negeri adalah alternatif yang baik.

Anda patut pertimbangkan.

Walaupun jumlah kekosongan tidak banyak, anda masih boleh cuba memohon. Anda masih dapat menikmati kelebihan seperti kakitangan kerajaan yang dilantik melalui SPA.

Ada kala...

Kakitangan kerajaan negeri mendapat bonus tambahan lain.

Dapat bonus... Siapa tak seronok...

Kan?

kerajaan negeri selangor umum bonus
Bonus Aidilfitri oleh kerajaan negeri Selangor.

Seperti mana biasa, anda masih perlu memohon mengikut saluran yang ditetapkan.

Tiada jalan pintas…

Jika anda memenuhi syarat kelayakan, anda masih mempunyai peluang.

Nak tanya...

Berapa jumlah agensi kerajaan yang anda tahu?

Jika anda tahu apa nak cari, anda boleh Google cari maklumat mereka.

Tapi itu kalau anda tahu apa yang patut dicari.

Sekarang ini proses memohon kerja sudah semakin mudah. Anda boleh mohon secara online di website rasmi mereka sahaja.

Anda hanya perlu mendaftar dan memohon jawatan.

Apa contoh agensi kerajaan yang boleh anda cuba?

Cuba semak agensi kerajaan berikut:

  • Yayasan Negeri Sembilan
  • Agensi Kelayakan Malaysia
  • Lembaga Pembangunan Langkawi
  • Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan
  • Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia
  • Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia
  • Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis
  • Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia

Pergi ke website rasmi mereka dan cari pengumuman atau iklan kekosongan jawatan. Jika ada kekosongan, anda cepat-cepat cuba mohon.

Nak contoh lain?

Lihat page SPA8i kami.

Di situ kami ada senaraikan website rasmi SPA kerajaan negeri. Di situ pun ada juga disiarkan iklan kekosongan jawatan. Anda cuba cari.

Nak lebih lagi?

200++ Senarai Agensi Kerajaan

ebook senarai agensi kerajaan

Jika anda buntu dan nak jimat masa mencari senarai agensi kerajaan yang jumlahnya ada 200++ lebih itu, kami cadangkan anda untuk dapatkan rujukan Senarai Agensi Kerajaan.

Rujukan ini lengkap dengan maklumat 200++ agensi kerajaan.

Tinggal lagi...

Tunggu anda ambil tindakan sahaja. Tak perlu buntu cari agensi apa.

Semua sudah disusun untuk anda.

Bukan itu saja...

Anda juga akan diberi tips dan strategi yang boleh digunakan bagi mendapatkan kerja dari 200++ senarai agensi kerajaan ini. Cara untuk sediakan resume pun ada ditunjukkan.

Anda berminat?

Klik: [ Rujukan Senarai Agensi Kerajaan ]

Rujukan Cadangan

Anda masih nak kerja kerajaan?

Jangan hanya tunggu dan lihat. Ambil tindakan sekarang. Cuba melalui saluran alternatif selain dari SPA. Kami harap rujukan ini dapat membantu anda mendapatkan pekerjaan di sektor kerajaan.

Klik gambar ebook untuk download preview copy percuma.